Delen

Vrije tijd & cultuur

Uit in Lier

Op zoek naar invulling voor je vrije tijd? Of wil je genieten van cultuur? In Lier zijn er alvast heel wat mogelijkheden.

Op www.uitinlier.be vind je ondermeer info over:

Betaalbaar op stap

Niet iedereen vindt zijn gading wegens te duur, of wegens wat onwennig met het bestaande aanbod. Stad en OCMW Lier creëren gelijke kansen voor iedereen:

  • Met een UITPAS met kansentarief kan je genieten van een aantal extra voordelen/ kortingen.
  • Via het Rap-op-stap kantoor kan je een leuke uitstap, ontspannende vakantie, sportieve activiteit of cultureel evenement boeken.

Word jij vrijwilliger?

Stroomt er sociaal bloed door je aderen? Wil je daar iets mee doen, door je in te zetten als vrijwilliger? In Lier kan je op tal van plaatsen terecht voor vrijwilligerswerk in armoede of op het sociale werkveld.

Uitgelicht

Jongeren

Jeugdcentrum Moevement is voor hen het aanspreekpunt. Het jeugdwelzijnswerk, de Samenhang en de de Lierse Boys zijn initiatieven gericht op jongeren die het moeilijker hebben.

lees verder

Actief blijven als senior

Hier vind je info over seniorenverenigingen, dienstencentra, sportieve en culturele activiteiten voor senioren.

lees verder

Sport voor mensen met een handicap

Buitenspeelplan

De stad werkte een ‘Lierse speelkaart’ uit. Ouders en kinderen die op zoek zijn naar leuke speelplekken in hun buurt, of jeugdverenigingen die in het bos willen ravotten, krijgen aan de hand van het plannetje een overzicht van alle wijkspeelpleintjes, groene vlaktes, openbare sportterreintjes en speelbossen.

bezoek de site

Korting in een aantal domeinen en cultuurhuizen van de provincie Antwerpen

Heb jij een UiT-PAS met kansentarief? Dan is er goed nieuws want je krijgt met je pas ook korting in een aantal domeinen en cultuurhuizen van de provincie Antwerpen! Jouw UiTPAS opent 5 deuren extra.

lees verder