Delen

Hulpverlening i.v.m. gezin en opvoeding

Wegwijs

Lopen spanningen in het gezin op? Heb je het gevoel dat je opvoedingsvragen -problemen dreigen te worden? Maar weet je niet direct waar je terecht kan?

Medewerkers van CAW Het Welzijnshuis zetten je graag op weg. Zij luisteren naar je vraag, proberen met jou de dingen op een rijtje te zetten, geven advies en informatie, en verwijzen zonodig gepast door.

Psychologisch advies en begeleiding

Maak je je zorgen over de gemoedstoestand van je zoon? Ben je bang dat je dochter een eetstoornis heeft? Is je zoon depressief? Of heeft je dochter last van angstaanvallen?

Voor psychiatrische en psychosociale problemen bij kinderen en jongeren, kan je bij het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg terecht. In een vertrouwelijk gesprek wordt het probleem vastgesteld, en naar een gepaste begeleiding gezocht.

De nood aan psychologische bijstand voor jongeren is hoog. Daarom opende TEJO (Therapeuten voor Jongeren) zijn deuren ook in Lier. TEJO is een vrijwilligersinitiatief waar jongeren tussen 10 en 20 jaar hun verhaal kwijt kunnen.

Opvoedingsbegeleiding aan huis

Is je zoon of dochter jonger dan 12? En bots je op terugkerende problemen in de opvoeding, waar je niet direct uitgeraakt als ouders? Beginnen die problemen door te wegen?

Dan kan je een beroep doen op opvoedingsbegeleiding aan huis van CKG Kinderland. Een gezinsbegeleider komt gemiddeld eens per week langs en zoekt samen met de ouders naar oplossingen voor de problemen.

 

Uitgelicht