Delen

Terugblik: Sociale trefdag 22 maart 2018

22 maart vonden meer dan 100 mensen uit het brede welzijnswerk mekaar voor de jaarlijkse sociale trefdag in Lier – op de Dungelhoeffsite. De trefdag stond volledig in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.  De welzijnsraad vond het immers van belang om de sector samen te brengen, signalen te bundelen, ideeën rond toekomstig sociaal beleid aan te reiken, de nieuwe bestuursploeg te inspireren met nieuwe sociale ideeën. Eén doel stond daarbij voorop:  méér welzijn in Lier.

6 thema’s kwamen ter sprake op de trefdag: maatschappelijke dienstverlening, wonen, werk, zorg, gezinsondersteuning en gelijke onderwijskansen. Tal van pijnpunten; bezorgdheden; suggesties;… werden besproken met mensen van het welzijnswerk.

Welzijnsraad

De welzijnsraad maakte een selectie van de meest prioritaire aandachtspunten, die op de trefdag aan bod kwamen. Het verslag is ondertussen overgemaakt aan de voorzitters van alle politieke partijen in Lier.
In september neemt de welzijnsraad het initiatief om, op basis van de suggesties op de sociale trefdag, in dialoog te gaan met vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen. Het memorandum vind je hier terug.

Speeddates op de trefdag

Een gesmaakt onderdeel op de sociale trefdag zijn de ‘speeddates’. Tal van (nieuwe) sociale projecten in Lier presenteren zich kort aan het welzijnswerk. Op die manier wordt de (uitgebreide) sociale kaart toegankelijker gemaakt.

Kon je er niet bij zijn? Of wil je de informatie er nog eens op nalezen? Je vindt de info over de sociale projecten, die op de trefdag aan bod kwamen hier.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden ...

sociale trefdag 22 maart 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Jouw mening

Was je er ook bij op de sociale trefdag? Laat ons weten wat je ervan vond via het (onderstaand) evaluatieformulier.

Vergeet niet op 'verzenden' te klikken. Alvast bedankt!

 

Maak uw eigen enqu?te voor feedback van gebruikers