Delen

Lierenaars kozen voor Het Schoppeke als naam voor nieuwe dienstencentrum

Meer dan 400 Lierenaars kozen mee de naam van het nieuwe dienstencentrum aan de Kanunnik Davidlaan. De winnende naam was overduidelijk ‘Het Schoppeke’.

Het Schoppeke

28%

De Schoon Nete

20%

De Vest

18%

Het Zwet Schaap

12%

Het Wolleke

9%

Den Engel

9%

Blanco/andere naam

4%

winnaars prijsuitreiking Het SchoppekeVijf gelukkigen worden beloond met een leuke prijs als bedanking voor hun deelname.

De hoofdprijs, een pakket met Lierse schapenkopproducten gaat naar Greta Budts uit Koningshooikt. De andere winnaars krijgen een knuffelschaap: Paula De Bie, Inés Beyers, Rudi Vandeperre en Lyana Swennen.

Met dit nieuwe dienstencentrum komt de stad tegemoet aan de vraag van heel wat oudere inwoners naar meer ontmoetingsplaatsen. In het nieuwe dienstencentrum zal je alle werkdagen terecht kunnen voor een kopje koffie, een leuke activiteit of cursus, en dienstverlening. Bovendien zal je er elke dag van een warme maaltijd kunnen genieten.

Om de toegankelijkheid van de dienstencentra te verhogen zetten de stad en OCMW Lier in op aangepast busvervoer naar de verschillende dienstencentra. De OCMW-raad beslist om een aangepaste bus aan te kopen. Het college kent een toelage van 10.000 euro toe aan vzw Werkmmaat voor een SINE-tewerkstelling (Sociale INschakelingsEconomie) om een chauffeur voor de bus te garanderen. Met deze bus worden de bereide maaltijden van WZC Paradijs naar de dienstencentra vervoerd. Maar de bus zal dagelijks ook een toer maken langs de verschillende dienstencentra om mensen met een mobiliteitsbeperking naar het dienstencentrum te brengen.

Het gebouw zal begin mei 2018 klaar zijn, zodat ‘Het Schoppeke’ begin juni 2018 haar deuren kan openen.

Organisaties, diensten en individuele personen die graag willen meewerken in ‘Het Schoppeke’ of een van de andere dienstencentra, een fijn aanbod hebben of een concrete suggestie willen geven, kunnen dit steeds laten weten.

Uiteraard is iedereen steeds welkom in de dienstencentra. In afwachting van de opening van ‘Het Schoppeke’ kan je terecht in De Waaier, Rosmolen, De Komeet (op maandag) en De Kroon (op dinsdag). Een overzicht van de activiteiten vind je op www.sociaalhuislier.be of in de maandkalenders in de dienstencentra, het stadskantoor en de bib.

Info

Yves Vanocken
Stad en OCMW Lier, Departement Welzijn – dienstencentra
Sociaal Huis – Paradeplein 2 bus 2, 2500 Lier
tel. 03 491 67 70
dienstencentra@lier.be