Delen

Week van de dementie 16 - 22/9

Dementie is ook in Lier realiteit. Momenteel telt Lier zo’n 700 personen met dementie. Verwachting is dat dit aantal tegen 2035 stijgt met 40%, tot méér dan 1000 Lierenaars met dementie.

Naar aanleiding van de Werelddag Dementie, die plaatsvindt op 21 september, sloegen heel wat zorgvoorzieningen de handen in mekaar om dit thema extra in de kijker te zetten. Een overzicht van het gepland aanbod:

 • “DEMENTIE & NU”
  Zorgen voor de persoon met dementie, zorgen voor jezelf
  Op maandag 16, 23 en 30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober, 4, 18 en 25 november van 13.30 tot 16.30 uur, organiseert het H. Hartziekenhuis bijeenkomsten voor mantelzorgers met vragen over de zorgen voor personen met dementie. Info en inschrijven kan via Mieke Van Pachtenbeke: tel 03 491 27 96 of mieke.vanpachtenbeke@hhzhlier.be (met vermelding van naam, telefoonnr. en relatie tot persoon met dementie).
   
 • Werelddag dementie - 21 september
  De Alzheimer Liga Vlaanderen organiseert ook dit jaar in samenwerking met andere organisaties de Werelddag Dementie. Omdat wij mensen met dementie centraal stellen, werd er dit jaar gekozen voor het thema “Jij die bent”. Of je nu een persoon met dementie zelf bent of een mantelzorger of een naaste. Op welke manier je contact hebt, samen willen we dementie draagbaar maken. Informeer je op www.alzheimerliga.bewww.onthoumens.bewww.dementie.be of via de aangeboden folders in alle dienstencentra.
   
 • De berg Alzheimer – filmvoorstelling en nabespreking - 24 september
  Op 24 september presenteert de familiegroep dementie regio Lier de film ‘de berg Alzheimer’ voor mantelzorgers en familieleden van personen met dementie. De film vertelt het verhaal van mensen met jongdementie die samen met hun partner door Nepal trokken. Na de filmvoorstelling is er de mogelijkheid om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen,…
  > 24 september van 19 tot 21 uur, vergaderzaal WZC Amata campus Sint-Jozef, Koningin Astridlaan 4, Lier, gratis
   
 • Samen zingen - 25 september
  Samen zingen zorgt voor verbinding en raakt aan emoties. Het verhoogt de levenskwaliteit én haalt personen met dementie en hun mantelzorgers uit hun isolement. Gericht op personen met dementie en hun mantelzorgers.
  > 25 september om 14 uur, Polyvalente zaal WZC Paradijs, Transvaalstraat 44, Lier, gratis

Uitgelicht