Delen

Pergamano

Wat is 'Pergamano'?

De perkamentkunst is een zeer fascinerende creatieve hobby. Door verschillende technieken op perkamentpapier toe te passen kunt u mooie wenskaarten, boekenleggers, lampenkapjes, muurversieringen, natuurgetrouwe bloemen, doosjes en andere prachtige projecten te maken.

Perkamentpapier is van nature lichtgrijs van kleur. Door de sterkheid van het papier kan het op diverse manieren bewerkt worden zonder dat het beschadigt. Met de Pergamano-omsteekpen en Tinta inkt wordt een patroon overgenomen op perkamentpapier, vervolgens kan deze worden ingekleurd met een van de speciale Pergamano-kleurmaterialen zoals: Pintura, Pinta-Perla, Perga-Liners, Perga Colors of Dorso's.

De mooie decoratieve randen op wenskaarten en andere projecten worden gemaakt met behulp van perforeerpennen, ciseleerpennen, een Pergamano-schaartje en verscheidene andere Pergamano-producten. De hobby kent uiteenlopende moeilijkheidsgradaties van zeer eenvoudig tot zeer moeilijk.

Je kan dus eenvoudig beginnen en door het toevoegen steeds weer nieuwe uitdagingen in uw projecten creëren. Een leuke hobby voor zowel de beginner als de meer gevorderde Pergamano-liefhebber.

Waar en wanneer?

Je kan dit leren in dienstencentrum Rosmolen.

Elke eerste donderdag van de maand.

Kostprijs?

1,2 euro per les, materiaal inbegrepen.

 

 

Uitgelicht