HUIS VAN HET KIND

Transvaalstraat 42
2500 Lier
gsm 0497 52 94 76
Dit is een samenwerkingsverband tussen tal van organisaties die samen werken rond gezinsondersteuning.

 • Consultatie Kind en Gezin en Kind en Preventie

  In een consultatiebureau kan je gratis terecht met je kind jonger dan 3 jaar. Je kind wordt er gemeten en gewogen en je kan er terecht met al je vragen over opvoeding, gezondheid, voeding, veiligheid, verzorging en algemene ontwikkeling. De arts onderzoekt je kind en je kan er gratis vaccinaties krijgen.

 • Peuterspeelpunt Kinnebaba

  speelpunt-Kinebaba Het peuterspeelpunt is een ontmoetingsplek voor kindjes van 0 tot 3 jaar samen met mama, papa, moeke, vake, oma of opa.
  Kindjes kunnen samen spelen en nieuw speelgoed ontdekken, ouders ontmoeten andere ouders en kunnen samen praten of samen met hun kindje spelen.

 • Ruilwinkel Kinnebaba

  De ruilwinkels zijn eigenlijk geen winkels: je kan er immers niets kopen, je kan er enkel ruilen. Bedoeling is dat via de Ruilwinkel Kinnebaba allerhande spulletjes voor kindjes van 0 tot 3 jaar een tweede leven krijgen.

 • Inloopmoment Kind & Gezin

  Een verpleegkundige van Kind & Gezin is de ganse voormiddag in het peuterspeelpunt aanwezig om opvoedingsvragen te beantwoorden.

 • CKG De Kleine Kameel

  CKG De Kleine Kameel maakt deel uit van vzw Kinderland met nog afdelingen in Berlaar (residentiële opvang) en Vilvoorde (dagopvang en/of thuisbegeleiding). De naam Kameel verwijst naar Kinderland Ambulant Mobiele Eenheid Lier. Dit Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning biedt opvoedings-ondersteuning aan gezinnen met kinderen tussen 0 en de 12 jaar, waar de opvoeding moeilijk verloopt.

 • Pamperbank

  De eerste ingezamelde pampers zijn verdeeld. Heb je nog luieroverschotten van je zoon of dochter? Deponeer ze in één van de inzamelboxen.

Uitgelicht