Delen

Tips om met je vereniging te werken rond armoede!

De Verenigde Verenigingen, de spreekbuis van het middenveld, publiceerde onlangs een wegwijsgids 'Verenigen tegen Armoede'. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden kunnen verenigingen aan de slag gaan met het thema armoede.

 

Deel één schetst zes praktijkvoorbeelden. Elk voorbeeld geeft op een andere manier weer hoe een vereniging de strijd heeft aangebonden met armoede. Er zitten in deel één ook leessuggesties verweven: brochures, boeken en verslagen die verenigingen een zicht geven op armoede en hun rol daarin. Deel twee biedt een overzicht van de voornaamste organisaties en diensten die werken rond armoedebestrijding.

 

Het maakt niet uit of het gaat om een sport-, milieu-, culturele, senioren- of jongerenvereniging, elke vereniging kan het verschil maken in de strijd tegen armoede.

 

Klik hier voor de gids of bestel een exemplaar bij Karen Hiergens door te mailen naar info@deverenigdeverenigingen.be of te bellen naar 02 246 37 69. Meer informatie vindt u op www.deverenigdeverenigingen.be.

Uitgelicht