Delen

Actief blijven als senior

Sporten. Deelnemen aan het verenigingsleven. Genieten van cultuur. De mogelijkheden voor ouderen in Lier zijn eindeloos.

Seniorenorganisaties

In je buurt is vast en zeker een seniorenorganisatie actief. Zij bieden vaak een uitgebreid gamma aan activiteiten: van een potje kaarten, over informatienamiddagen tot vorming. Als je wil weten of ook in jouw buurt een vereniging actief is, contacteer dan de seniorenconsulent.

Sport

In beweging blijven. Voor een goede gezondheid is het onbetaalbaar. Specifiek voor senioren worden daarom sportactiviteiten overdag aangeboden. Wil je je aansluiten bij een sportvereniging of gebruik maken van sportinfrastructuur? Neem dan contact op met de sportdienst van Lier.

Cultuur

Ook het cultuurcentrum heeft een aangepast programma voor senioren: de succesvolle namiddagen van toen. Meer informatie? Daarvan kan je terecht bij de cultuurdienst of cultuurcentrum De Mol.

Dienstencentrum

Ook de dienstencentra wil iedereen - en met name ook senioren - samenbrengen. Om thuiszorgvoorzieningen aan te bieden. Informatie te verschaffen. Nieuwe zaken aan te leren via vorming. Mensen te doen bewegen. Het aanbod is erg verscheiden. Er is voor elk wat wils. Ook de lage drempel staat voorop: iedereen is er welkom. Van welke rang of stand ook. En bovendien: de activiteiten zijn op de koop toe erg betaalbaar. Raadpleeg het programmaoverzicht voor het activiteitenaanbod.

Uitgelicht